Szef kuchni

16 Stołów, czyli gdzie „Kwiatek gotuje”…
Piotr Kwiatosz jeden z najbardziej utalentowanych Szefów Kuchni na Lubelszczyźnie.
Odbył praktyki i pracował w najbardziej prestiżowych hotelach i restauracjach w Lublinie.
Już w wieku 24 lat został Szefem Kuchni restauracji Tamara Caffe.  Niegdyś współtwórca Restauracji 16 Stołów, dziś jej Współwłaściciel. Ambitny, perfekcjonista w każdym calu, cierpliwy nauczyciel,
Szef i Przyjaciel w jednym. Miłośnik kuchni francuskiej, jednak powrót do korzeni, szczególnie do regionalizmu, receptur ukrytych dziś już jedynie na wsiach u doświadczonych gospodyń, sprawiły, że kuchnia polska, zwłaszcza ta lubelska stała się najbliższa jego sercu. Wielbiciel dobrego wina, bez którego jak twierdzi „nie istnieje doskonała kuchnia”, a wino i potrawa dopiero wspólnie stanowią kwintesencję smaku. Produkty regionalne od lokalnych dostawców to podstawa jego kuchni… Przy wykorzystaniu nowoczesnych technik kulinarnych (kuchnia molekularna, technika Sous- Vide) oraz nowatorskiego
i dynamicznego spojrzenia na tradycyjne składniki, odkrywa dla Państwa dawno zapomniane potrawy Lubelszczyzny w nowej, odmienionej formie. Jak twierdzi „piękno gastronomii polega na tym, że tu wszystko jest w Moich rękach, a karmienie gości to ogromna odpowiedzialność, a zarazem wspaniałe wyzwanie i poczucie spełnienia”.