Wiosenno – letnia karta menu już dostępna!

Wielkie powroty i nowe zaskoczenia! Kompilacja wypróbowanych propozycji, na które czekacie z eksperymentami, będącymi owocem poszukiwań nowych smaków. Prezentujemy nową, wiosenno – letnią kartę menu. Znajdziecie w niej jak zawsze wyśmienite dania, przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych i regionalnych składników.

Zainspirowani słonecznymi miesiącami roku urozmaicamy naszą kartę menu o nowe lekkie, finezyjne dania, kuszące wspaniałym smakiem i wyglądem… Wszystkie kolory tęczy zaklęte w naszym wiosenno – letnim menu zabiorą Państwa w podróż na polską, słoneczną wieś, do smaków i aromatów dzieciństwa… Świeże maliny, truskawki, jagody i borówki… młode ziemniaczki, ogórki małosolne, cukinia, biała rzodkiew, oberżyna, aromatyczny jałowiec i rozmaryn, młode pędy sosny, dzikie brokuły, białe i zielone szparagi, lawenda, wanilia i róża, czosnek niedźwiedzi, a do tego świeże kurki i boczniaki. Całość dekorujemy bukietami jadalnych kwiatów: fiołków, nasturcji, aksamitek, bławatów oraz listkami szczawiku zajęczego, mizuny a także kiełkami groszku i rzodkiewki. Nasze letnie propozycje urozmaicamy orientalnymi aromatami: zielonego curry, imbiru, wasabi i aromatycznej, świeżej kolendry.Nie zapominamy również o naszych regionalnych specjałach, czyli Lubelskiej Jagnięcinie… i pstrągu z regionalnej pustelni-  jak zawsze gwarantując niezapomniane doznania kulinarne!

Smakosze i wielbiciele polskiej kuchni z pewnością docenią mistrzowską prezentację dań, niebywałą kompozycję aromatów i smaków oraz niezwykły klimat lata skoncentrowany na każdym serwowanym talerzu. 

Przystawki - w sam raz na raz

Sałatki - lekkie, świeże, fit, kolorowe

Zupy - kremowe, pożywne, rozgrzewające

Ryby - świeże filety

Dania główne - selekcja znakomitych mięs

Desery - dla osłody, na poprawę humoru