Nowa, jesienna karta menu

Wielkie powroty i nowe zaskoczenia! Kompilacja wypróbowanych propozycji, na które czekacie z eksperymentami, będącymi owocem poszukiwań nowych smaków. Prezentujemy nową, jesienną kartę dań w Restauracji 16 Stołów. Znajdziecie w niej jak zawsze wyśmienite dania, przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych i regionalnych składników.

Szef Kuchni Piotr Kwiatosz jak zwykle staje na wysokości zadania i odkrywa przez nami prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. W jesiennym menu znajdziemy owoce lasu, sezonowe warzywa, aromatyczne przyprawy korzenne oraz zioła, pikle owocowe i warzywne rodem z babcinej spiżarni, a także szlachetne mięsa: jagnięcinę lubelską, gęś małopolską owsianą, cielęcinę, królika oraz najszlachetniejszą wołowinę w wielu odsłonach. Jesień to również czas grzybów, ryb i owoców sadu, a nasza jesienna odsłona karty menu eksponuje je na wiele różnych sposobów. W menu znajdziemy polskie jabłka i gruszki, cebulę, ziemniaki, gryczaną kaszę, pęczak, jaskrawo pomarańczowe dynie, purpurowe śliwki węgierki, aronię, topinambur oraz szałwię. Smakosze i wielbiciele polskiej kuchni z pewnością docenią mistrzowską prezentację dań, niebywałą kompozycję aromatów i smaków oraz niezwykły klimat jesieni skoncentrowanym na każdym serwowanym talerzu. 

Przystawki - w sam raz na raz

Sałatki - lekkie, świeże, fit, kolorowe

Zupy - kremowe, pożywne, rozgrzewające

Ryby - świeże filety

Dania główne - selekcja znakomitych mięs

Desery - dla osłody, na poprawę humoru