Mule po lubelsku – w każdy piątek i sobotę w 16 Stołach!

Choć w polskiej kuchni są obecne od niedawna, coraz więcej osób przekonuje się o ich niepowtarzalnym smaku. Mule to wykwintna a jednocześnie prosta potrawa, która ma swoich oddanych wyznawców. Chodzenie na mule i dobre wino jest dla ich zwolenników niejednokrotnie cotygodniowym, stałym obrządkiem. Świeże mule pachną morzem, wakacjami, przywołują wspomnienia beztroskiego lata… Nie znamy też innego jedzenia, którego resztki wyglądałyby tak dekoracyjnie. Ich delikatny smak nie wymaga zbyt wielu zabiegów, a kolejną zaletę stanowi szybkość przygotowania i radość dzielenia się z przyjaciółmi – mule bowiem idealnie nadają się na wspólne biesiadowanie.

Szef Piotr Kwiatosz w każdy piątek i sobotę zaprasza na świeżutkie mule z kremowym sosem na bazie cydru lubelskiego, ze świeżymi kwiatami kopru i chili podawane z puszystym lubelskim cebularzem.

Serdecznie zapraszamy!