Kochani, u nas smakowitego, festiwalowego szaleństwa ciąg dalszy… 

Po Restaurant Week’owym szaleństwie przyszła pora na długo wyczekiwany, coroczny festiwal szlachetnej Gęsiny! 

Od 9 listopada do 9 grudnia trwać będzie jubileuszowa X edycja akcji”GĘSINA NA ŚW. MARCINA”.

W tym roku to zdecydowanie wyjątkowa edycja, gdyż rozpoczniemy ją w weekend świętujący 100 lecie odzyskania Niepodległości.

Wina świętomarcińskie oprócz samej gęsiny stanowią nieodłączny element każdego festiwalu Gęsiny na św. Marcina. To wspaniała okazja by celebrować młody rocznik wina, uczcić zakończenie zbiorów i poznać przedsmak win, których premiera nadejdzie w kolejnym roku. To również doskonała okazja do spróbowania naszych polskich win, z rodzimych winorośli. W tegorocznej edycji festiwalu gęsiny po raz kolejny swoje wina świętomarcińskie prezentuje Winnica Turnau z Baniewic. 

MENU FESTIWALOWE

***

Sałatka z buraków, kiszonych rydzów, boczniaka królewskiego, marynowanej gęsi, pikli z cebuli i majonezu z pieczoną dynią
– 34,00 zł –

***
Ramen z gęsią, fermentowanym czosnkiem, jajem, groszkiem cukrowym, rzodkwią, grzybami i włoską kapustą
– 31,00 zł – 

***
Filet z gęsi na musie z aronii, gołąbek z kaszą i grzybami, kalafior pieczony, sos własny, kalarepka
– 59,00 zł –

***
Ptysie z kruszonką, kremem cytrynowym z pigwa, lodami z topinamburem, żelem z żubrówki, słonecznikiem w czekoladzie i palonym masłem 
– 19,00 zł – 

Już w najbliższy piątek zapraszamy na szlachetną Gęsinę do 16 Stołów!

Serdecznie zapraszamy!:)